donderdag 15 maart 2018

Lex Schoenmaker cup breidt uit naar 40 teams

                       

De Lex Schoenmaker cup breidt uit naar 40 teams. Het aantal aanmeldingen bleef maar binnenstromen waardoor wij in overleg met Forum Sport hebben besloten 4 extra teams ook toe te laten tot het toernooi. En ook op deze nieuwe ploegen zijn wij natuurlijk meer dan trots.

 

Allereerst Vitesse Arnhem. De club uit Arnhem meldde zich bij ons aan om met haar sterkste O11 elftal deel te nemen aan de tweede editie van de Lex Schoenmaker cup. Een geweldige clb natuurlijk die haar krachten wil meten met de topclubs uit onze regio alsmede de topamateurverenigingen elders uit het land.

De tweede club die extra mee gaat doen is Sv Huizen. De ploeg uit Huizen bevestigde haar deelname meteen toen bleek dat we gingen uitbreiden. Wij zijn blij en trots dat Sv Huizen meedoet aan de Lex Schoenmaker cup.

De laatste 2 ploegen die deelname hebben bevestigd zijn Die Haghe en DHC. Beide ploegen deden vorige editie ook mee waarbij Die Haghe al liet zien dat het ongelooflijk aan de weg timmert. De deelname van DHC was vorige editie wat minder succesvol maar de O11-1 is gebrand aan een ieder te laten zien dat het dit jaar helemaal top is met het elftal.

 

Met de toename naar 40 ploegen wordt de opzet van het toernooi iets anders, wij denken nog leuker. De 40 ploegen worden ingedeeld in 5 poules van 8 teams en spelen maar liefst 7 voorronde wedstrijden. Vanuit iedere poule gaan de nummers 1,2 en 3 door naar de laatste 16 samen met de beste nummer 4 van alle ploegen. De winnaars van die 1/8e finales gaan door naar de kwartfinale. De winnaars daarvan spelen in de halve finale waarne de grote en kleine finale zal worden gespeeld. De halve finalisten spelen dus 11 wedstrijden om uiteindelijk de enrome cup met de grote oren mee naar huis te mogen nemen. Spartaan '20, de winnaar van de eerste editie, zal er alles aan doen om de beker nog een jaar in de prijzenkast te houden.

Wij kijken samen met Forum Sport enorm uit naar de tweed editie van de Lex Schoenmaker cup,

U kunt nog altijd partner worden van de toernooien van hethaagsamateurvoetbal.nl. Dat is gemakkelijker dan u denkt. Vraag naar de mogelijkheden via info@hethaagsamateurvoetbal.nl

Nieuwsoverzicht