maandag 27 mei 2019

ADO Den Haag de beste op de Lex Immers cup 2019. Luca van de Berg (ADO) beste keeper, Owen Duijnisveld (FC Utrecht) beste speler

Het was een prachtige dag. Om 09-15 uur werden de eerste wedstrijden afgetrapt en gingen de 40 teams van start. Onze regioploegen lieten zich gelden en het was mooi om te zien dat de betaald voetbal organisaties het meer dan lastig hadden tegen onze regioclubs.

Voor een toernooi als de Lex Immers cup heb je naast voetbalvernuft ook uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen nodig en met deze 3 componenten zat het wel goed afgelopen zondag 26 mei.

Na het spelen van de poulewedstrijden kwam het aan op de 1/8e finale. In deze wedstrijden moesten de teams na de fantastische lunch van Hoogvliet supermarketen, meteen weer aan de bak. De wedstrijd in de 1/8e finale waren
Fc Utrecht A - Fc Utrecht B
VELO -RBC Roosendaal
Zeeburgia - FcVolendam
AFC - NEC B
ADO Den Haag A - Sint Truiden
ADO Den Haag B - BFC
Royal Antwerp - Kon. HFC
BFC - ADO Drn Haag B

De kwartfinales waren als volgt
Zeeburgia - AFC
ADO Den Haag A - BFC
AS'80 - Fc Utrecht
Royal Antwerp - RBC Roosendaal

De halve finales
AFC - Fc Utrecht
ADO Den Haag A - Antwerp

Finale
ADO Den Haag - FC Utrecht 3-1
AFC - Antwerp 2-2 AFC wint na strafschoppen

De finale was van een zeer hoog kaliber. Was FC Utrecht in de voorronde nog net te sterk voor ADO met 2-0, in de finale steeg de ploeg uit het Zuiderpark boven zichzelf uit en gaf haar visite kaartje af.

Als beste speler van het toernooi werd Owen Duijnisveld van FC Utrecht gekozen, als Beste keeper kwam Luca van de Berg van ADO Den Haag  naar voren.
 


Nieuwsoverzicht