woensdag 13 maart 2019

Sint Truiden, Fc Emmen, BFC, Koninklijke HFC en Noordwijk willen de cup met de grote oren vanuit Rijswijk meenemen

     

In dit voorstelrondje nemen we de volgende vijf clubs met u door. De Lex Immers cup gaat internationaal en dat is natuurlijk best bijzonder voor een ééndaagstoernooi voor JO9 elftallen.

Allereerst Sint Truiden uit België. Uitkomend in de 1e klasse van het Belgische profvoetbal is de club met AA Gent verwikkeld in een strijd om de laatste play off plek om het kampioenschap. Komend weekend zal in een direct duel worden uitgemaakt wie toetreedt tot de elite poule. De jeugd in België heeft de afgelopen jaren enorme stappen gemaakt, getuige ook de kwaliteit in het Belgische elftal. Hoe deze jeugd zich verhoudt tot de top van Nederland kunnen we bij de tweede Lex Immers cup gaan aanschouwen.

FC Emmen was vorig seizoen ook al te gast op onze toernooien. Net als het eerste elftal van Emmen was het team dat meedeed enthousisast, gezellig en van een prima kwaliteit. Ook de grote supportersschare is iets dat ons nog helder voor de geest staat. Mooi dat Fc Emmen er weer bij is en we kijken uit naar de hernieuwde kennismaking.

BFC Bussum was vorig jaar ook al gast op onze toernooien. Discipline, technisch en tactisch zeer vaardig en bovenal gezellig en sportief. Dat waren toch wel de zaken die de organisatie meteen opvielen aan de club uit Bussum. Misschien nog wat onbekend in onze regio, met een 113e plek (van 192) in de top200 is de club aan een opmars bezig. Gezien de resultaten van dit elftal kijken wij uit naar BFC Bussum.

De Koninklijke HFC is ieder jaar gastheer voor de oud internationals. Met topkeeper Tom Boks in het doel doet de club al jaren mee op het hoogste niveau. Als je naar de volle breedte van de club kijkt dan is HFC uit Haarlem het predikaat Koninklijk meer dan waard. Als nummer 2, vlak achter AFC, op de TOP 200 lijst, is HFC een van de toonaangevende clubs in Nederland. We zijn er trots op dat naast HVV op de Lex Schoenmaker cup, de Lex Immers cup een koninklijk tintje heeft bij de 2e editie.

Laatste club in dit prachtige rijtje is Noordwijk. Een van de topclubs in onze regio. Koploper in de 3e divisie zaterdag en ook met de jeugd, die op bepaalde niveaus wordt gedeeld met SJC, op de weg naar boven. Erg leuk dat Noordwijk er bij deze editie weer bij is want op onze andere toernooien deden de teams het meer dan uitstekend. We kijken er naar uit om Noordwijk weer te mogen begroeten op 26 mei in Rijswijk.

Nieuwsoverzicht