woensdag 13 maart 2019

Cambuur Leeuwarden, RODA '46, DSO, Vredenburch en Wilhelmus gaan op 19 mei de strijd aan om de Mike van Duinen Cup

   

 In dit voorstelrondje stellen stellen we club 21 tot en met 25 voor die gaan strijden om de Mike van Duinen cup.

Allereerst Cambuur Leeuwarden. De BVO uit Leeuwarden was vorig jaar ook al te gast op onze toernooien en liet daar al zien dat het wel goed zit met het talent in Friesland. In grote getale kwam het team over en liet het zien dat men naast plezier in het spelletje ook graag wil winnen. Erg leuk dat Cambuur er ook dit jaar weer bij is.

De tweede club is RODA '46 uit Leusden. RODA debuteert op onze toernooien en heeft met haar JO10-1, dat in de hoofdklasse uitkomt, een  team dat wel eens kan gaan verrassen op de eerste Mike van Duinen cup. We zijn blij dat RODA zich heeft aangemeld.

DSO is natuurlijk zeer bekend in onze regio. Het vlaggenschip doet het uitstekend in de 2e klasse en de jeugd ontwikkelt zich als een komeet. Kwalitatief begint DSO een van de grootmachten te worden in onze regio met jeugdelftallen die zich kunnen meten met de sterksten. Hoe dit met de JO10 zit gaan we zien op 19 mei.

Vredenburch is, mede als gastheer van de Lex Immers cup, een graag geziene gast op onze toernooien. Met een steeds sterker wordende jeugdafdeling is Vredenburch op de weg terug naar waar het ooit was. Een van de toonaangevende verenigingen in onze regio.

Last but not least is de andere bekende regioclub, Wilhelmus. Het vlaggenschip staat op de drempel van een terugkeer naar de 2e klasse en de jeugdafdeling is de laatste jaren gegroeid als kool. Kwalitatief maar ook kwantitatief heeft de club in de jeugd enorme stappen gemaakt. Iets dat moet leiden tot een continue aanwas van talenten. Uitkomend in de hoofdklasse waarin het moeiteloos meedraait, is Wilhelmus een kanshebber op de Mike van Duinen cup 2019.

Nieuwsoverzicht