dinsdag 5 maart 2019

FC Amsterdam, Westlandia, SVC'08, Sv Hoofddorp en Capelle maken opwachting in Rijswijk

     

FC Amsterdam mochten wij vorig jaar al begroeten. De fusieclub, in 2011 ontstaan, heeft zich in rap tempo ontwikkeld tot een club die in de zeer sterke Amsterdamse regio een aardig woordje meepraat. De J10 die aan de Lex Immers cup meedoet speelt in de hoofdklasse waarin het zijn mannetje staat. De groei zit er in bij de club en we zijn trots op het feit dat Fc Amsterdam de strijd aangaat met de overige 39 teams op de Lex Immers cup 2019.


Westlandia is de grootmacht uit het Westland. 3e divisie op zondag, 1e klasse op zaterdag, en met de jeugd steevast op het hoogste niveau. 5 jaar geleden nog 53e op de top200 ranglijst, inmiddels gestegen naar de 11e plek. Een ongekende prestatie natuurlijk van de club die zich maar blijft ontwikkelen. De JO9  die aan de Mike van Duinen cup meedoet zal alles in het werk stellen de cup met de grote oren mee naar Naaldwjk te nemen.

Wie gelukkig ook niet ontbreekt op de Lex Immers cup is SVC'08. Gastheer van de Martin Jolcup en al jaren een trouw deelnemer aan onze toernooien. Op de Lex Immerscup haalde SVC'08 vorig jaar met de JO9 de 16e finales en speelde het een geweldig toernooi. Hoe de opvolging van dat team is gaan we op 26 mei aanschouwen.

De 4e club in dit rondje is weer een bekende. Sv Hoofddorp, nummer 66 in de top 200 en dus een club met een zeer sterke jeugd. Het team dat naar de Lex Immers cup komt speelt op het hoogste niveau en is daarmee een kanshebber voor de cup met de grote oren, althans op papier. Vorm van de dag, doorzettingsvermogen en uithoudingsvermogen zullen ook de komende editie bij Vredenburch, weer van dooslaggevend belang zijn..

Capelle kennen wij natuurlijk allemaal van de wedstrijden tegen Scheveningen op het hoogste niveau. Inmiddels speelt de club in de 3e divsie en heeft het een grote en sterke jeugdafdeling die volop in ontwikkeling is. Leuk dat Capelle er weer bij is op een van onze toernooien. 

 

Nieuwsoverzicht