dinsdag 19 februari 2019

DCG, AVC Heracles, ARC, Buitenveldert en Den Hoorn komen naar Pijnacker voor de Mike van Duinen cup 2019

   

De eerste editie van de Mike van Duinen club, met 40 deelnemers een van de grootste O10 toptoernooien in onze regio, kent teams die vanuit het hele land komen. We stellen deze week 5 teams aan u voor die van heinde en verre komen, maar ook van wat dichterbij.

We beginnen met debutant DCG. DCG is een club met 67 elftallen. Een reuzeclub dus die in Amsterdam flink aan de weg timmert. De JO10 die zal deelnemen aan de 3e editie van de Lex Schoenmakercup komt uit op het hoogste niveau waarin het in de top van ranglijst staat. We zijn verheugd dat DCG de weg naar onze toernooien weet te vinden.

Een oude bekende van de Lex Immers cup is AVC Heracles. Vorig jaar deden ze het uitstekend op de lex Immers cup en zijn er dit jaar ook weer bij. Een jaar ouder inmiddels speelt de ploeg in de hoofdklasse en gaat het op voor een nog betere prestatie dan op de Lex Immers cup. Het weerzien met een aantal oude bekenden maakt het nog leuker dat Heracles er bij is.

ARC uit Alphen heeft al eerder meegedaan aan onze toernooien. Alphen is een kweekvijver van talent (Jens Toornstra en John Heijtinga als bekendsten) en ARC doet de laatste jaren weer helemaal mee. Het JO10 elftal speelt in de hoofdklasse en doet het daarin prima. Leuk dat ARC er bij is in Pijnacker op 19 mei.

Buitenveldert komt ook uit Amsterdam en is een zeer grote vereniging. De debutant op de Mike van Duinen cup komt met een team dat in de hoofdklasse uitkomt en daarin een geduchte tegenstander is voor de andere teams. Misschien wel voor ons een van de onbekendste clubs waarvan we zeker weten dat ze ons gaan verrassen.

Sv Den Hoorn is natuurlijk een oude bekende op onze toernooien. Het vlaggenschip speelt inmiddels in de 1e klasse van het zondagvoetbal en de club is volop bezig met de ontwikkeling van de jeugd. Deze jeugd fungeert al jaren als kweekvijver voor de selectieelftallen en dat is natuurlijk wat iedere club wil.

 

 

Nieuwsoverzicht