dinsdag 12 februari 2019

Lex Immers cup 2019: Alexandria '66, DWO, WV HEDW, Sv Nootdorp en RBC Roosendaal aanwezig in Rijswijk

   

Voor de tweede editie van de Lex Immers cup heeft de organisatie Alexandria'66, DWO, WV HEDW, Nootdorp en RBC Roosendaal weten te strikken. In dit rondje stellen wij de club aan u voor die een gooi gaan doen naar de enorme Lex Immers cup die het afgelopen jaar door Hollandia werd gewonnen.

Alexandria '66 uit Rotterdam is al eerder op onze toernooien geweest en deed het meer dan uitstekend. De club uit Rotterdam werkt gestaag aan het verbeteren van de club en is inmiddels weer opgeklommen naar een 67e plek in de top 200 ranglijst. Na dat de club iets was weggezakt zit de groei, met name in de jeugd, op deze ranglijst er weer in. Leuk dat Alexandria '66 er weer bij is. 

DWO behoeft natuurlijk geen introductie. Achter DSO de grootste club van Zoetermeer en met bijna 60 elftallen natuurlijk een grote club in de regio. Met verstandig en goed beleid zet de club in de jeugd ieder jaar een stapje omhoog en dat is ook Sparta opgevallen dat een samenwerkingsverband met de Zoetermeers club is aangegaan. We zijn benieuwd hoe DWO zich zal manifesteren in Rijswijk.

WV HEDW is ook geen onbekende op onze toernooien. We kennen de club van de jaren dat ze in de poule speelden met Forum Sport en Vitesse Delft in de 1e klasse. WV HEDW is een club die al jaren tot de top van Nederland hoort. Al 5 jaar staat de club ononderbroken in de top 200 en het afgelopen jaar kwam de club de top 50 binnen (van 80) en is de rek er nog niet uit. We zijn benieuwd of WV HEDW de goede prestaties van vorig jaar kan overtreffen.

Een club die niet mag ontbreken op onze toernooien is Nootdorp. De afgelopen jaren deed de club al mee op onze toernooien en telkens kwamen de teams zeer goed voor de dag. Nootdorp is met de jeugd in opkomst, heeft een goede organisatie en wil plaatsgenoot RKDEO achterna. We zijn blij dat Nootdorp er weer bij is op de Lex Immers cup 2019.

De laatste club in dit voorstelrondje is RBC Roosendaal. De profclub van weleer timmert op alle vlakken aan de weg en heeft inmiddels de jeugdopleiding stevig op orde. Het eerste elftal, waar oud prof Henk Vos trainer is, staat bovenaan in de 3e klasse en de jeugdelftallen spelen op het hoogste niveau. Afgelopen jaar deed RBC Roosendaal ook al mee met onze toernooien en we zijn benieuwd hoe de JO9, dat in de hoofdklasse uitkomt, zich zal manifesteren.

 

Nieuwsoverzicht