dinsdag 12 februari 2019

Mike van Duinen cup 2019:Ook Westlandia, Forum Sport, BFC Bussum, Noordwijk en Die Haghe komen naar Pijnacker

   

De volgende clubs die wij aan u voorstellen in deze tweede voorstelronde zijn Westlandia, Forum Sport, BFC Bussum, Noordwijk en Die Haghe. Clubs die natuurlijk nauwelijks introductie behoeven.

Westlandia is de grootmacht uit het Westland. 3e divisie op zondag, 1e klasse op zaterdag, en met de jeugd steevast op het hoogste niveau. 5 jaar geleden nog 53e op de top200 ranglijst, inmiddels gestegen naar de 11e plek. Een ongekende prestatie natuurlijk van de club die zich maar blijft ontwikkelen. De JO10 die aan de Mike van Duinen cup meedoet zal alles in het werk stellen de cup met de grote oren mee naar Naaldwjk te nemen.

Forum Sport is een van de grootste voetbalverenigingen in de regio Haaglanden. Met de jeugd op het hoogste niveau en een compleet plan voor de breedteelftallen, timmert de fusieclub uit Voorburg, ongelooflijk aan de weg. Forum Sport is al jaren een graag gezien gast op onze toernooien. Het JO10 elftal, met een aantal spelers die afgelopen jaar in vertegenwoordigende elftallen speelden, maakt zich op voor een aanval op de hoofdprijs.

BFC Bussum was vorig jaar ook al gast op onze toernooien. Discipline, technisch en tactisch zeer vaardig en bovenal gezellig en sportief. Dat waren toch wel de zaken die de organisatie meteen opvielen aan de club uit Bussum. Misschien nog wat onbekend in onze regio, met een 113e plek (van 192) in de top200 is de club aan een opmars bezig. Gezien de resultaten van dit elftal kijken wij uit naar BFC Bussum.

VV Noordwijk is op onze toernooien geen onbekende. Met een meer dan geweldig eerste elftal maakt de club zich klaar voor een terugkeer in het walhalla van het amateurvoetbal, de 2e divisie. Na een aantal jaren van mindere prestaties is de club teruggegaan naar de basis van weleer. Een goede jeugd met veel doorstroom naar het eerste elftal. In 2016 keerde de club terug in de top200 om via de 161e plek dit jaar te eindigen op de 128e plek.

Last but not least in dit voorstelrondje is Die Haghe. Inmiddels een gigantische club met een fantastisch complex en jeugd die zich met de top van de regio kan meten. De afgelopen jaren was Die Haghe er al bij op onze toernooien en werd de tweede ronde net niet gehaald, ons is verzekerd dat Die Haghe dit jaar de huid nog duurder zal gaan verkopen te beginnen op de Mike van Duinen cup 2019.

Nieuwsoverzicht