dinsdag 5 februari 2019

Zondag 26 mei 2e editie van de Lex Immers cup bij Vredenburch

Na een geweldige editie afgelopen jaar, staat voor 26 mei de tweede editie van de Lex Immers cup op het programma. 40 teams in de leeftijdscategorie JO9 zullen de strijd aangaan om de beker, die vorig jaar door Hollandia in de wacht werd gesleept, op te eisen. Net als vorig jaar spelen de aanwezige teams liefst 7 wedstrjden in de voorrondes en gaan daarna de 5 beste nummers 3 en de beste nummer 4 naar de 16e finale. Via een knock out procedure wordt de winnaar bekend.

Allereerst gastheer Vredenburch. Afgelopen editie wist de ploeg net niet de knock out fase te bereiken maar kon het terugkijken op een prima toernooi. Komende editie is de club weer op volle sterkte aanwezig en wil het nog beter voor de dag komen. Voor de club die in onze regio weer helemaal terug van weggeweest is, een geweldige kans om het talent dat aanwezig is aan het grote publiek te laten zien.

De volgende club  is Schevenngen. Het vlaggenschip is het hoogst spelende amateurteam in onze regio en met de komst van Cock en Martin Jol alsmede Albert van der Dussen, staat er de komende jaren ook op het gebied van de jeugd het een en ander te gebeuren. Scheveningen deed al eerder mee met onze toernooien en we zijn benieuwd het het JO9 team van de club zich zal manifesteren. De club kwam in de laatste top 200 lijst op de 95e plek de top 100 binnenstormen. Een stijging van 69(!) plaatsen, dat zegt wel iets over de ontwikkeling van de club.

Zestienhoven is geen onbekende op onze toernooien. Het elftal dat vorig jaar op de Danny Bakker cup meedeed, heeft zich nu ingeschreven voor de Lex Immers cup. De ploeg is dus bekend met het concept en zal zich ten opzichte van de Danny Bakker cup willen verbeteren. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd hoe, een jaar verder, de ploeg zich heeft ontwikkeld.

VELO mag natuurlijk niet ontbreken op de Lex Immers cup. De grootmacht uit Wateringen staat al jaren structureel in de top 100 en is dit jaar teruggekeerd in de top 50. De enorme club uit Wateringens gaat zich vanaf komend seizoen toeleggen op de zaterdag waarin 85% van de spelers door de club zelf is opgeleid. Met diverse elftallen op het hoogdte niveau is VELO een ploeg die de Lex Immers cup zich wil toeeigenen.

De laatste club in dit voorstelrondje is Wilhelmus. Wilhelmus was van oudsher een van de topclubs in de regio Haaglanden en kan bogen op een geweldige historie. Alle prijzen werden wel gewonnen maar Wilhelmus kwam er achter dat behaalde resultaten uit het verleden geen enkele garantie gaven. Na een mindere periode zijn er binnen de club een aantal mensen opgestaan die de club een ware metamorfose hebben laten ondergaan. Inmiddels staat het eerste elftal voor een terugkeer naar de tweede klasse en puilt de jeugdafdeling uit haar voegen en is de club helemaal terug. Een ploeg om rekening mee te houden tijdens de tweede editie van de Lex Immers cup.

 

Nieuwsoverzicht