dinsdag 5 februari 2019

Zondag 19 mei 1e editie van de Mike van Duinen cup bij Oliveo

Zondag 19 mei gaan we van start met ons eerste jeugdtoernooi van dit jaar. De Mike van Duinen cup, een toernooi voor de JO10 categorie, wordt afgewerkt op het complex van Oliveo en op dit toernooi zal worden gestreden door maar liefst 40 teams om de enorme Mike van Duinen wisselbokaal. We zijn echt trots op het deelnemersveld dat door onze partner Voetbaltoernooien Haaglanden is samengesteld.

De komende weken zullen wij de reeds vastgelegde clubs bekendmaken en vandaag zijn dat de eerste 5.

Natuurlijk is gastheer Oliveo van de partij. De club uit Pijnacker timmert al jaren aan de weg met zowel de jeugd als de senioren en heeft sinds een aantal jaar ook een elfal op de zaterdag. Met de JO10 gaat de club proberen de Mike van Duinen cup in de eigen prijzenkast te zetten en zal dus vol aan de bak gaan.

VOC is een zeer gerenommeerde club uit Rotterdam en een kweekvijver voor de betaald voetbalorganisaties in de regio. Het vlaggenschip komt uit in de 1e klasse B van het zondagvoetbal en hikt al jaren tegen promotie naar de hoofdklasse aan. De vereniging VOC steeg het afgelopen seizoen naar de 122e plek in de top 200 van het amateurvoetbal.

Met VUC hebben we een echte traditionele Haagse club op het toernooi. Na een aantal mindere jaren is de club helemaal terug, groeit de jeugd uit haar jasje en speelt het vlaggenschip na de promotie van vorig seizoen dit jaar, een treetje hoger, in de 1e klasse mee om de prijzen. Met de jeugdafdeling van VUC gaat het jaar op jaar beter en de JO10 willen heel graag laten zien dat het beleid, ingezet door VUC, zijn vruchten aan het afwerpen is.

Met UVS heeft het toernooi een van oudsher zeer sterke deelnemer aan zich gebonden. Inmiddels gestegen naar plek 109 in de top 200, is UVS op alle fronten aan het terugkeren naar de top. Het eerste elftal op zaterdag doet mee om de prijzen in de 2e klasse C en met de jeugd gaat het ieder jaar een stukje beter. Op de Mike van Duinen cup wil de club zich laten zien.

Last but nog least is SVC'08. Gastheer van de Martin Jolcup en al jaren een trouw deelnemer aan onze toernooien. Op de Lex Immerscup haalde SVC'08 met de JO9 de 16e finales en speelde het een geweldig toernooi. Een jaartje verder komt nu dat elftal zich laten zien in Pijnacker en gaan ze een poging wagen de kwartfinale van vorig jaar fors te verbeteren.

 

 

Nieuwsoverzicht