maandag 11 juni 2018

Hollandia winnaar 1e Lex Immers cup 2018 bij Vredenburch

Hollandia is de winnaar geworden van de eerste editie van de Lex Immers cup. Hethaagsamateurvoetbal.nl organiseerde samen met Vredenburch de eerste Lex Immers cup. Het grootste en misschien ook wel het sterkste O9 toernooi in onze regio waaraan maar liefst 36 ploegen deelnamen waarvan 12 elftallen van een betaald voetbalorganisatie. Uit alle winstreken waren de ploegen gekomen, VVV Venlo, NEC Nijmegen, FC  Emmen, FcHeerenveen, Excelsior Rotterdam, De Graafschap maar ook Odin '59, ASV Heracles, RBC Roosendaal, AFC en Zeeburgia moesten een stukje rijden. Uit onze regio deed uiteraard gastheer Vredenburch mee maar ook Laakkwartier,  Forum Sport, ADO Den Haag, SVC'08, HVV, Wilhelmus, Monster, Fc 's-Gravenzande en Nootdorp waren van de partij. In 4 poules van 9 teams werden door alle ploegen 8 voorronde wedstrijden afgewerkt. In een drietal poules waren de nummer 1 en 2 duidelijk. In een van de 3 poules moest na 8 wedstrijden het doelsaldo bepalen wie er naar de kwartfinale gin. 3 teams waren met 18 punten gelijk geeindigd, je verzint het niet. Uiteindelijk waren ADO Den Haag en SVC'08, dat liefst 6 wedstrijden van 9 wist te winnen en Heerenveen achter zich hield, de regioclubs in de kwartfinale. 

De halve finalisten werden ADO Den Haag, AFC'34, Hollandia en ook weer Fc Volendam dat ook al bij de Danny Bakker cup in de halve finale stond. Hollandia en AFC'34, dat Volendam na strafschoppen versloeg, reikten tot de finale waarin Hollandia uiteindelijk de sterkste was door de finale met 2-1 te winnen. De keeper van Hollandia, Niels Postumus, scoorde de winnende en kreeg na de finale nog een verrassing door als beste keeper van het toernooi te worden uitgekozen. De beste speler van het toernooi kwam ook van Hollandia, Richano Owusu werd door de aanwezige voetbalkenners unaniem gekozen. 

De prijsuitreiking werd verzorgd door de nieuwe Rijswijkse wethouder van Sport Bjorn Lugthart, die zijn ogen uitkeek naar het massaal opgekomen publiek, de strakke organisatie en de enorme Lex Immers Cup die pontificaal op het veld stond.

Een terechte winnaar van het toernooi.

De organisatie heeft genoten van de eerste editie van de Lex Immers cup en hethaagsamateurvoetbal.nl dankt  alle deelnemende verenigingen en hun supporters voor de onvergeteljke dag. Wij bedanken met name Vredenburch voor de fantastische organisatie van de Lex Immers cup. Alles was tot in de puntjes verzorgd en ook voor alle vrijwillgers werd goed gezorgd.

Tot volgend jaar!

 

Nieuwsoverzicht