dinsdag 5 maart 2019

BFC, Die Haghe, WV HEDW, Noordwijk en DWO gaan bij Laakkwartier een gooi doen naar de Danny Bakker cup

       

BFC Bussum was vorig jaar ook al gast op onze toernooien. Discipline, technisch en tactisch zeer vaardig en bovenal gezellig en sportief. Dat waren toch wel de zaken die de organisatie meteen opvielen aan de club uit Bussum. Misschien nog wat onbekend in onze regio, met een 113e plek (van 192) in de top200 is de club aan een opmars bezig. Gezien de resultaten van dit elftal kijken wij uit naar BFC Bussum.

Die Haghe is op 25 augustus gastheer van de extreem sterk bezette Aad Mansveld Memorial cup. De club is een graag geziene en trouwe gast op onze toernooien. Die Haghe is in de afgelopen 5 jaar veranderd van een kleine club met af en toe een succesje in een club met wachtlijsten, een fantastische accomodatie en een vlaggenschip dat inmiddels in de 1e klasse speelt. De jeugdopleiding van de club maakt een groeispurt en inmiddels hebben de scouts van diverse verenigingen de club opgenomen in de route.

WV HEDW is ook geen onbekende op onze toernooien. We kennen de club van de jaren dat ze in de poule speelden met Forum Sport en Vitesse Delft in de 1e klasse. WV HEDW is een club die al jaren tot de top van Nederland hoort. Al 5 jaar staat de club ononderbroken in de top 200 en het afgelopen jaar kwam de club de top 50 binnen (van 80) en is de rek er nog niet uit. We zijn benieuwd of WV HEDW de goede prestaties van vorig jaar kan overtreffen.

VV Noordwijk is op onze toernooien geen onbekende. Met een meer dan geweldig eerste elftal maakt de club zich klaar voor een terugkeer in het walhalla van het amateurvoetbal, de 2e divisie. Na een aantal jaren van mindere prestaties is de club teruggegaan naar de basis van weleer. Een goede jeugd met veel doorstroom naar het eerste elftal. In 2016 keerde de club terug in de top200 om via de 161e plek dit jaar te eindigen op de 128e plek.

DWO behoeft natuurlijk geen introductie. Achter DSO de grootste club van Zoetermeer en met bijna 60 elftallen natuurlijk een grote club in de regio. Met verstandig en goed beleid zet de club in de jeugd ieder jaar een stapje omhoog en dat is ook Sparta opgevallen dat een samenwerkingsverband met de Zoetermeers club is aangegaan. We zijn benieuwd hoe DWO zich zal manifesteren in Rijswijk.

 

 

Nieuwsoverzicht