dinsdag 19 februari 2019

FC Volendam, Alexandria '66, Wilhelmus en Sv Hoofddorp gaan voor de Danny Bakker cup 2019

     

Met dit voorstelrondje voor de 2e editie van de Danny Bakker cup kunnen we weer 5 teams aan u voorstellen waar we trots op zijn. Allereerst Fc Volendam, verliezend finalist van de 1e editie en een genot om op het toernooi te mogen ontvangen. Met technisch zeer verzorgd voetbal wist de club de finale te bereiken waarin het uiteindelijk de zege aan Zeeburgia moest laten. Dit jaar verwachtern wij weer veel van de Volendammers.

Een oude bekende inmiddels is Alexandria '66, al jaren in de top 100 van de beste amateurclubs van Nederland en een club die veelvuldig door scouts wordt bezocht. De afgelopen toernooien was Alexandria er ook bij en we zijn blij de Rotterdammes weer te  mogen begroeten.

De volgende club is Wilhelmus uit Voorburg. Wilhelmus was van oudsher een van de topclubs in de regio Haaglanden en kan bogen op een geweldige historie. Alle prijzen werden wel gewonnen maar Wilhelmus kwam er achter dat behaalde resultaten uit het verleden geen enkele garantie gaven. Na een mindere periode zijn er binnen de club een aantal mensen opgestaan die de club een ware metamorfose hebben laten ondergaan. Inmiddels staat het eerste elftal voor een terugkeer naar de tweede klasse en puilt de jeugdafdeling uit haar voegen en is de club helemaal terug. Een ploeg om rekening mee te houden tijdens de tweede editie van de Danny Bakker cup.

Olympia uit Gouda maakt haar debuut op onze toernooien. Olympia is een bekende club doordat onze regioploegen in de 1e klasse van het zondagvoetbal de afgelopen jaren zich met regelmaat stukbeten op de ploeg uit Gouda. De JO8-1 speelt hoofdklasse en maakt het daarin de tegenstanders zeer lastig. We zijn verheugd met Olympia op de Danny Bakker cup.

Laatste in dit rondje is weer een bekende. Sv Hoofddorp, nummer 66 in de top 200 en dus een club met een zeer sterke jeugd. Het team dat naar de Danny Bakker cup komt speelt op het hoogste niveau en is een van de favorieten voor de Danny Bakker cup, althans op papier. Vorm van de dag, doorzettingsvermogen en uithoudingsvermogen zullen ook de komende editie bij Laakkwartier, weer van dooslaggevend belang zijn.

Nieuwsoverzicht