dinsdag 12 februari 2019

2e Danny Bakker cup: DUNO, Blauw Zwart, Vredenburch, Fc Amsterdam en DSO komen naar Laakkwartier

     

Op de tweede editie van de Danny Bakker cup komen een aantal bekende clubs maar ook een debutant.

Allereerst DUNO, de echte wijkclub die een groei doormaakt op alle fronten. Gezelligheid staat nog steeds voorop maar langzaamaan begint de club ook op prestatief niveau een flinke ontwikkeling door te maken. DUNO was al eens deelnemer op onze andere toernooien, we zijn zeer trots en blij dat ook bij dit zeer sterk bezette Danny Bakker cup toernooi, DUNO er bj is.

Blauw Zwart is ook al jaren deelnemer van onze toernooien. De club uit Wassenaar is, nadat er van de zondag naar de zaterdag werd geswitched, op weg om weer terug te keren naar de top van onze regio. Met verstandig en goed beleid groeit de vereniging als kool en zijn de plannen al gesmeed om de gehele accomodatie van een make-over te voorzien. De jeugd groeit niet alleen kwantitatief maar ook kwalitatief zit de club in de lift. Met veelal 'eigen jongens' staat de club in de 3e klasse zaterdag prima haar mannetje en is het kwestie van tjd alvorens het jeugdbeleid nog meer vruchten gaat afwerpen.

Vredeburch, buurman van Laakkwartier is er ook bij. Vredenburch was in het verleden een van de grootste verenigingen van onze regio maar ging een beetje ten onder aan het eigen succes. Met een groep ondernemers aan het roer en voetbalmensen op de juiste plekken, is de club begonnen aan een inhaalslag en is de weg naar boven weer ingeslagen. Als gastheer van een van onze andere toernooien mag de Blauw rode formatie ook op de Danny Bakker cup niet ontbreken.

FC Amsterdam mochten wij vorig jaar al begroeten. De fusieclub, in 2011 ontstaan, heeft zich in rap tempo ontwikkeld tot een club die in de zeer sterke Amsterdamse regio een aardig woordje meepraat. De JO8 die aan de Danny Bakker cup meedoet speelt in de hoofdklasse waarin het zijn mannetje staat. De groei zit er in bij de club en we zijn trots op het feit dat Fc Amsterdam de strijd aangaat met de overige 39 teams op de Danny Bakker cup.

De laatste club in dit voorstelrondje is DSO. De rood groene grootmacht is aan een opmars bezig in de volle breedte. Het 1e elftal is na een aantal mindere jaren in een felle strijd verwikkeld om de titel in de 2e klasse C en de jeugdelftallen doen het geweldig. Inmiddels stijgt de club voor het 6e achtereenvolgende jaar en is het een kwestie van tijd alvorens de club de top100 binnenkomt. Het JO8 elftal speelt in de hoofdklasse waarin het grootmachten als TOGB en Alphense Boys tegen gaat komen. Een regelrechte aanwinst dus voor de Danny Bakker cup 2019.

Nieuwsoverzicht