dinsdag 5 februari 2019

2e editie Danny Bakker cup zondag 9 juni bij Laakkwartier

Met de 1e edtie van de Danny Bakker cup hebben de spelers aangetoond dat al op de JO8 leeftijd er geweldig voetbal wordt gespeeld. Wat voor ons ook duidelijk was, was het feit dat ondanks dat de KNVB zelf vindt dat winnen niet belangrijk is, winnen voor deze jongens wel degelijk van belang is. Met Zeeburgia hadden we afgelopen editie de terechte winnaar en kijken we uit naar de tweede editie.

De eerste club die aanwezig is, is natuurlijk gastheer Laakkwartier. Laakkwartier timmert al jaren aan de weg en is voor diverse scouts van de BVO's in de nabije omgeving een geliefde tussenstop. Laakkwartier zette vorig jaar een prima prestatie neer door in een loodzware poule op doelsaldo de knock out fase niet te bereiken. Met leuk en technisch zeer vaardig voetbal werden een flink aantal wedstrijden gewonnen maar was het net niet genoeg. De kans om het dit jaar beter te doen dient zich wel weer aan met de tweede editie van de Danny Bakker cup.

Inmiddels ook een vertrouwd gezicht op onze toernooien is AS'80. De club uit Almere komt met de JO8 dat uitkomt op het hoogste niveau, namelijk de hoofdklasse. De club is van enorme omvang en is met bijna 90 teams een van de grootste verenigingen in het district West 1. AS'80 deed het uitstekend vorig jaar op onze toernooien en we zijn dan ook blij dat we voor deze editie van de Danny Bakker cup de club uit Almere weer hebben weten te strikken.

De derde club die we u willen voorstellen behoeft nauwelijk introductie. Forum Sport, misschien wel de meest succesvolle fusieclub uit de regio Haaglanden en al jaren aan de weg omhoog timmerend. Met een verstandig en goed doordacht technisch beleid is Forum uitgegroeid tot een grote en zeer sterke vereniging die in alle leeftijdscategoriën een aardig deuntje meeblaast. Uitkomend op hoofdklasse niveau is Forum Sport een deelnemer om rekening mee te houden.

Zestienhoven is geen onbekende op onze toernooien. Het elftal dat vorig jaar op de Danny Bakker cup meedeed, heeft zich nu ingeschreven voor de Lex Immers cup en de Danny Bakker cup. Een elftal dat net onder de hoofdklasse het diverse ploegen heel lastig maakt. Of het genoeg is om op de tweede editie van de Danny Bakker cup te schitteren zal moeten blijken maar dat de ploeg uit Rotterdam haar huid duur zal verkopen staat op voorhand vast. 

De laatste club uit dit eerste voorstelrondje is SVV Schiedam. De Schiedamse ploeg was vorig jaar ook present op de Danny Bakker cup en deed het daarin uitstekend. Reden genoeg voor het team zich direct weer in te schrijven voor de tweede edtiie van het dit jaar ijzersterk bezette toernooi. SVV Schiedam beschikt inmiddels over een grote jeugd die weer de omvang heeft als in de vroegere jaren toen er op Sportpark Harga nog betaald voetbal werd gespeeld.

 

Nieuwsoverzicht