donderdag 17 mei 2018

Gaat de komst van weekendvoetbal clubs op andere gedachten brengen? Eerste reacties ontvangen:

Afgelopen dinsdag berichtten wij al over de unanieme voorkeur voor weekendvoetbal door de zondagclubs. Daar waar in het verleden de zaterdag "erbij" hing en het zondagvoetbal dominant was in onze regio zijn de rollen inmiddels volledig omgedraaid. In de zondag 4e klasse is het inmiddels zover dat alle periodekampioenen promoveren en in de 1e klasse is er geen rechtstreekse degradant vanwege het uit de competitie nemen van Kocatepe. Tel daarbij op dat inmiddels 2 ploegen uit die 1e klasse hebben aangegeven over te stappen naar de zaterdag (Nieuwerkerk en Poortugaal gaat fuseren met oude Maas) en de versterkte promotie is een feit. 

De vraag die wij ons nu stellen met Nieuwerkerk als voorbeeld is, gaan clubs nu de komst van weekendvoetbal aanstaande is, terugkomen op hun zaterdag beslissing?

Nieuwerkerk, de ambitieuze club, staat op de 3e plek in de 1e klasse B en gaat naar alle waarschijnlijkheid nacompetitie spelen om te promoveren naar de hoofdklasse. Stel nu dat Nieuwerkerk dit redt en dus volgend seizoen in de hoofdklasse zondag mag uitkomen, gaat de club dan alsnog overstappen naar de zaterdag 4e klasse om daar, met alle zeer sterke ploegen, proberen de weg naar boven te vinden. Feyenoord is het gelukt, maar gaat dit Nieuwerkerk ook lukken is natuurlijk altijd de (sportieve) vraag. Wat wij zien aankomen is dat 1 jaar overleven in de hoofdklasse betekent dat Nieuwerkerk in de nieuwe weekendvoetbal constructie over 2 jaar in een regionaal ingedeelde hoofdklasse terechtkomt en daar mogelijk gaat strijden met Feyenoord, Nootdorp, Fc 's-Gravenzande, RKAVV, Ter Leede, Rijnvogels, Alphense Boys, Volendam en nog andere ploegen die niet zo heel ver van Nieuwerkerk af liggen en dat Nieuwerkerk dit dus voor het allergrootste deel op de zaterdag gaat doen. Doel bereikt in 2 jaar in plaats van in 4 of 5 jaar. Sterker nog, met een beetje (financieel) goede wil, kan de ploeg in de zondag hoofdklasse gemakkelijker de overstap proberen te maken naar de 3e divisie zondag om dan in een nog aantrekkelijker 3e divsie weekendvoetbalcompetitie terecht te komen. Want de clubs die daar in zitten zijn natuurlijk een droom voor iedere penningmeerster.

Wat zou u doen als bestuurder van Nieuwerkerk?

reageren kan via info@hethaagsamateurvoetbal.nl

Eerste ontvangen reacties:

1. Via de Zondag hoofdklasse naar weekendvoetbal zouden wij altijd voor opteren. Zeker als de ambitie dit niveau is.

2. Als bestuurder zou ik het tweede zondag elftal versterken en die vooruit sturen in het zaterdagvoetbal. Op 2 paarden wedden dus.

3. De snelheid van de KNVB is de afgelopen jaren van dien aard  dat het wachten op weekendvoetbal weer jaren gaat duren en je dus beter je oorspronkelijke koers kunt blijven varen.

 

Nieuwsoverzicht