maandag 7 mei 2018

1e Danny Bakker cup groot succes

Zaterdag 5 mei was het zover de 1e Danny Bakker cup bij hvv Laakwartier.

Onder fantastische weersomstandigheden was om 9:15 uur de opening op het hoofdveld door Ron Jansen en Danny Bakker. De Grote cup met de oren werd door Danny onder luid applaus mee het veld opgenomen.

Om 9:30 uur begonnen de 1e poule wedstrijden.  In alle 4 de poules werd het een groot gevecht wie bij de eerste twee zou eindigen om naar de kwart finales te gaan later op de dag. Heel veel spannende wedstrijden waren er te zien. Tot de laatste speelronde was het spannend en moest er gerekend worden wie er door gingen naar de kwartfinales.  

Wat was een het een strijd en vele talentjes hebben hun kunsten laten zien onder de ogen van vele scouts. Maar het aller belangrijkste van de dag was het plezier dat een ieder had.  Het in grote getale opgekomen publiek (ruim 800 toeschouwers) vermaakte zich prima op de tribunes, op de terrassen en langs de velden en genoot naast het voetbal ook van de zeer goed verzorgde catering langs de velden.

Rond het middaguur konden alle spelers genieten van een Lunch box die aangeboden werd door onze partner HOOGVLIET supermarkt en klaargemaakt door een andere partner, Inn the Stuart.

Nadat de poule wedstrijden waren afgesloten waren de kwartfinalisten bekend en de wedstrijdindelingen van die kwartfinales.

Sparta - WV HEDW

Wooter academy - DHC

Sv Hoofddorp - Zeeburgia

FC Volendam - Voorschoten 79

Voor de Kwart finales begonnen werden alle teams die deze het niet hadden gered om bij de bovenste twee te komen in hun poule, gehuldigd als echte winnaars. Ze kregen allemaal een mooie gouden Danny Bakker medaille om hun nek gehangen. Als trotste kampioenen gingen ze naar huis toe.

In de Kwart finales werd gestreden voor wat men waard was, want de vermoeidheid ging nu ook een grote rol spelen. Alle poule winnaars wonnen ook hun kwart finales.

Sparta - Zeeburgia - Wooter Academy en FC Volendam gingen door naar de halve finales.

De spelers in de halve finales zouden uiteindelijk 141 minuten voetbal in de benen hebben zitten.

De 1e halve finale tussen Sparta en Zeeburgia was in het begin een gelijk opgaande strijd, echter  na de 0 - 2 van zeeburgia was de pijp leeg bij Sparta en werd het in rap tempo 0 - 8.

De 2e halve Finale tussen Wooter Academy en FC Volendam werd een ware thriller, de spelertjes gingen tot het uiterste. FC Volendam kwam op 1 - 0 maar in de laatste seconden wist Wooter academy nog gelijk te maken 1 - 1. FC Volendam werd uiteindelijk de winnaar via stafschoppen.

Alle spelers kregen 20 minuten de tijd om zich zelf op te laden voor de laatste wedstrijd.

Wooter academy won van Sparta om plek 3 en 4.

In de grote finale ging het lang gelijk op Zeeburgia kwam op 1 - 0 door een schitterende goal. Hierna was het Volendam dat het spel dicteerde en grote kansen op de 1-1 miste.

Deze pech in de afronding kwam FC Volendam duur te staan want toen de 2-0 viel was de pijp leeg. Het werd uiteindelijk 5-0 voor Zeeburgia.

Zeeburgia werd de 1e winnaar van de Danny Bakker cup

Totale uitslag

 

1

Zeeburgia

19

AS 80

2

FC Volendam

20

Sc Monster

3

Wooter Academy

21

SVC 08

4

Sparta Rotterdam

22

Zestienhoven

5

Voorschoten

23

Excelsior Rotterdam 2

6

DHC

24

Wilhelmus

7

WV HEDW

25

Svv Scheveningen

8

Sv Hoofddorp

26

FC Amsterdam

9

FC s Gravenzande

27

Westlandia

10

Laakkwartier

28

Odin 59

11

AFC Amsterdam

29

Blauw Zwart

12

Vv Capelle

30

Oliveo

13

Victoria 1893

31

Alexandria

14

Excelsior Rotterdam 1

32

Vredenburch

15

VELO

33

SVV Schiedam team 2

16

Quick Boys

34

SVV Schiedam team 1

17

UVS

35

DWO

18

Die Haghe

36

IJFC

Na deze fantastische dag gaat onze dank uit naar hvv Laakwartier en al hun vrijwilligers, zonder hun was dit niet gelukt.

Volgend jaar zal de 2e editie van de Danny Bakker cup wederom worden gespeeld. Wij hopen hiervoor snel een datum bekend te kunnen maken. Zoals reeds eerder vermeld, zal dit een internationaal toernooi zijn aangezien we de eerste toezeggingen vanuit het buitenland binnen hebben. Wilt u er ook bij zijn met uw O8 elftal? Stuur dan een mail naar info@hethaagsamateurvoetbal.nl zodat we uw aanmelding op de lijst zetten.

 

Tot volgend jaar.

 

Nieuwsoverzicht