dinsdag 17 april 2018

Zestienhoven, Quick Boys, AFC Amsterdam, DWO, VELO en Wooter Academy completeren deelnemersveld Danny Bakker cup 2018

               

 

We zijn toe aan het laatste voorstelrondje van de eerste Danny Bakker cup die op 5 mei gespeeld gaat worden. Een prachtig deelnemersveld voor een eerste editie en wij zijn samen met Laakkwartier trots op het feit dat zulke mooie clubs gaan strijden om de cup met de grote oren.

Allereerst een vrij onbekende, Zestienhoven. Onder de rook van Rotterdam is de club bezig aan een opmars in alle geledingen. Het eerste elftal komen wij nog af en toe tegen maar de jeugd speelt weinig tegen de jeugd uit onze regio. Een mooie graadmeter denken wij voor beide kanten van de A13.

VELO is er ook bij met haar sterkste JO8 elftal. VELO is natuurlijk een grootmacht in onze regio met louter elftallen op het hoogste niveau. Je dan meten met de top uit de regio maar ook met BVO's en topamateurploegen is dan natuurlijk heel gaaf.

Nieuw voor ons is Quick Boys. Een club die al jaren in de top van het amateurvoetbal speelt en dit jaar een serieuze gooi gaat doen naar promotie naar de 2e divisie. Met Dirk Kuit op de bank sta je natuurlijk al met 1-0 voor. De jeugd is natuurlijk ook al jaren fantastisch te noemen. Ieder jaar weer levert de jeugdopleiding talenten af die moeiteloos in het eerste meedraaien, we zijn benieuwd hoe de JO8 zich daarin laat zien.

Inmiddels op al onze 3 toernooien een graag geziene gast. AFC Amsterdam. Al jaren de beste jeugdopleiding van Nederland, al jaren een van de smaakmakers op het topamateurniveau. Naast de Lex Schoenmaker en Lex Immers cup is dit het 3e toernooi waar AFC een greep naar de macht wil gaan doen. We zijn benieuwd hoe ons regioploegen maar ook de ploegen elders uit het land zich gaan manifesteren ten opzichte van AFC.

DWO is er ook op de Danny Bakker cup bij. De Zoetermeerse ploeg staat in naam misschien nog achter de grote club in Zoetermeer echter staat de club op het punt de andere club bij te halen. Het eerste mengt zich in de strijd om promotie en de jeugd rukt gestaag op. Met Richard Urgert als hoogd jeugdopleidingen staat er natuurlijk wel iemand aan het hoofd die in het verleden heeft laten zien dat hij weet hoe een club verder te brengen.

De laatste deelnemer aan de Danny Bakker cup is de Wooter Academy. Nordin Wooter, een van de grote talenten van Ajax in de goede tijd (toen ze nog wel kampioen werden), heeft al sinds jaren een academy waarin grote Amsterdamse talenten spelen. Toen zij zich aanmeldden voor de Danny Bakker cup hoefden wij niet lang na te denken over hun deelname.

Nieuwsoverzicht