maandag 10 juni 2019

Ajax terechte winnaar van de Danny Bakker cup 2019 na geweldige finale tegen Club Brugge

Ajax is onder het toeziend oog van heel veel toeschouwers, de winnaar geworden van de 2e editie van de Danny Bakker cup. Op het complex van Laakkwartier werden de Amsterdammers winnaar van de cup met de grote oren door in een hoogstaande finale van Club Brugge te winnen.

Om 09.30 uur gaf mastercaller Patrick van den Ende het startsein voor de eerste wedstrijden van de dag. In deze voorrondes werden 7 wedstrijden gespeeld en de beste 3 van iedere poule zou doorgaan naar de 1/8e finales, samen met de beste nummer 4 van alle poules. DSO was op doelsaldo de beste nummer 4 en mocht met DUNO en Blauw Zwart mee naar de 1/8e finales waar de grootmachten Ajax, Zeeburgia, AFC, FC Utrecht, Sparta, Vitesse, Club Brugge, Sint Truiden, Racing Genk, PVCV, Hoofddorp, Alexandria en WV HEDW zich via de poules hadden geplaatst.

De 1/8 finales waren stuk voor stuk geweldige wedstrijden waar Ajax, Fc Utrecht, Club Brugge, Vitesse, Sparta, Sint Truiden, Racing Genk en Alexandria als overwinnaars uitkwamen. Dat voor titelverdediger Zeeburgia het doek in de 1/8e finales viel zegt alles over de editie van dit jaar.

In de kwartfinales, die direct na de medaille uitreikingen op het programma stonden, kwamen we een aantal geweldige wedstrijden tegen:
Ajax - AFC
FC Utrecht - Racing Genk
Club Brugge -  Sint Truiden
Vitesse - Sparta

Na afloop van deze wedstrijden werden op basis van het speelschema de halve finales als volgt:
Ajax - Vitesse
Club Brugge - FC Utrecht

De halve finale tussen Club Brugge en FC Utrecht was van hoog niveau, de teams waren aan elkaar gewaagd en Club Brugge was uiteindelijk net iets sterker.

De halve finales tussen Ajax en Vitesse was nog sensationeler, Vitesse nam met een paar minuten nog resterend een 1-0 voorsprong en kreeg nog kansen op de 2-0. Net toen iedereen dacht dat Vitesse naar de finale zou gaan stond keeper Mees Bosma op van Ajax. Hij werd aangespeeld, liep met de bal aan de voet een meter of 15 vooruit en haalde verwoestend uit. 1-1 en we gingen ons op maken voor penalty's. Wederom Mees Bosma dacht daar anders over, kreeg de bal aangespeeld, speelde een aanvaller van Vitesse uit en schoot de bal in de kruising. Een explosie van vreugde en een 2-1 zege voor Ajax dat de droomfinale tegen Club Brugge moest gaan spelen.

Uiteindelijk was Ajax de sterkte na een geweldige finale tegen Club Brugge en was Vitesse te sterk voor FC Utrecht. Mees Bosma van Ajax werd de beste keeper van het toernooi en Silvan Peet van Vitesse werd unaniem gekozen als beste speler van het toernooi.

Hethaagsamateurvoetbal.nl kan terugkijken op een geweldig toernooi met een geweldige winnaar. We bedanken Laakkwartier voor de gastvrijheid en de enorme inzet van alle vrijwilligers die de tweede editie van de Danny Bakker cup tot een onvergetelijke hebben gemaakt.

Tot volgend jaar.

 

Nieuwsoverzicht