maandag 26 augustus 2019

1e Aad Mansveld Memorial cup prooi voor VVV Venlo

 

Neem 24 teams, nationaal, internationaal, regionaal, landelijk, betaald voetbal jeugdpleidingen en top amateurclubs.

Dat is in het kort de samenstelling van de 1e Aad Mansveld memorial cup die afgelopen zondag 25 augustus bij Die Haghe werd gespeeld. Een ongelooflijke happening die door het hete weer nog extra krachten vroeg van de deelnemers die maar liefst 7 wedstrijden moesten spelen.

In 4 poules van 6 teams werd er om klokslag 09.30 uur afgetrapt met een aantal zeer interessante wedstrijden. Onze toernooien kenmerken zich door de strakke planning en goede organisatie rondom de wedstrijden en het was indrukwekkend om te zien hoe Die Haghe en haar tientallen vrijwilligers deze planning en organisatie voor haar rekening namen. Geen enkele vraag was te veel, niets kostte moeite en onze kennismaking met Die Haghe op deze manier is meer dan uitstekend bevallen. Aan werkelijk alles was gedacht.

Nadat de poulefases waren afgerond maakten de deelnemers zich op voor de wedstrijden die uiteindelijk zouden gaan bepalen op welke plek je team zou belanden. Met poulewinnaars als Royal Antwerp, FC Groningen, VVV Venlo en FC Twente kun je natuurlijk wel spreken van fantastische halve finalisten maar ook de teams eronder deden het meer dan goed.

Na een tweetal zinderende halve finales waren het FC Groningen, dat enorm veel indruk maakte, en VVV Venlo, dat als team fantastisch was, die zouden gaan uitmaken wie de eerste Aad Mansveld memorial cup mee naar huis zou nemen.

Uiteindelijk zou VVV Venlo met 1-0 aan het langste eind trekken en daarmee de 1e winnaar worden van de Aad Mansveld Memorial cup.

Beste keeper van het toernooi werd Jasper Meijster (onthoudt die naam) van FC Groningen die al op jonge leeftijd alles heeft. Een goed overzicht, hij durft te voetballen, een goede worp en mooie uittrap. Daarnaast beschikt deze jongeman over geweldig reflexen.

Beste speler van het toernooi werd Stijn Bultman van FC Twente. Een Beckenbauer uitstraling en dito speelwijze. Rustig aan de bal, altijd de voetballende oplossing zoekend en een voorbeeld voor zijn team, niet alleen als laatste man maar ook als aanvoerder van zijn team.

De komende dagen zullen wij veel foto's publiceren van het toernooi waar wij, samen met Die Haghe, met enorm veel plezier naar terugkijken. De lat ligt hoog voor volgend jaar maar we gaan de uitdaging aan om een nog uitdagender toernooi neer te zetten.

De eindstand van het toernooi:
01. VVV Venlo
02. Fc Groningen
03. Royal Antwerp
04. FC Twente
05. AFC Amsterdam
06. NAC Breda
07. De Graafschap
08. Alexandria '66
09. JVOZ
10. Cambuur
11. Go Ahead Eagles
12. Alphense Boys
13. Zeeburgia
14. Hollandia
15. BFC
16. Purmersteijn
17. FC Emmen
18. FC Dordrecht
19. ASC Waterwijk
20. RODA JC
21. Spijkenisse
22. DSO
23. UVS
24. Die Haghe

Nieuwsoverzicht