woensdag 13 maart 2019

Die Haghe, AFC Amsterdam, Hollandia, Go Ahead Eagles, Fc Dordrecht en de Graafschap gaan voor de eerste Aad Mansveld cup strijden

Met het organiseren van de Aad Mansveld Memorial cup gaat voor hethaagsamateurvoetbal.nl een lang gekoesterde wens in vervulling. Als klein jongetje hebben wij Aad van dichtbij mee mogen maken. Als vader van zoon Ruud maar ook als trainer van het elftal van ADO waarin ook ik actief was. Zijn humor, zijn liefde voor het spelletje maar ook zijn spel maakte dat Aad voor mij de allerbeste voetballer ooit was, het idool waar ik en heel veel anderen tegenop keken. Nog steeds kan ik me de wedstrijden tegen het grote Ajax, het nog grotere AZ van destijds maar ook de wedstrijden tegen Feyenoord herinneren waarin hij liet zien dat je met Haagse bluf, inzet en voetbalgogme alle wetten van het voetbal kan tarten. We zijn vereerd dat we samen met Die Haghe de Aad Mansveld Memorial cup mogen organiseren. Een voorbereidingstoernooi voor spelers onder 15 jaar.

We hadden het al aangekondigd, de eerste editie van de Aad Mansveld cup kent een ijzersterke bezetting. We stellen u de eerste 6 clubs voor van het deelnemersveld van 24 dat actief zal zijn op zondag 25 augustus bij Die Haghe.

Als eerste natuurlijk gastheer Die Haghe. De club is een graag geziene en trouwe gast op onze toernooien. Die Haghe is in de afgelopen 5 jaar veranderd van een kleine club met af en toe een succesje in een club met wachtlijsten, een fantastische accomodatie en een vlaggenschip dat inmiddels in de 1e klasse speelt. De jeugdopleiding van de club maakt een groeispurt en inmiddels hebben de scouts van diverse verenigingen de club opgenomen in de route.

AFC Amsterdam, al jarenlang de beste club van Nederlad in de top 200 lijst van de voetbaltrainer. Een club die met het vlaggenschip in de 2e divisie op de eerste plek staat en met de jeugd tot de absolute top behoort. Niet voor niets is de club al jaren leverancier voor diverse betaald voetbal organisaties in Nederland. We zijn erg benieuwd hoe AFC zich gaat manifesteren met het elftal dat strijd om het kampioenschap in de 1e divisiee.

Hollandia is een oude bekende op onze toernooien en ook met hun O15 zijn ze erbij op de Aad Mansveld cup. Met de O15 speelt de club in de 1e divisie en is het een geduchte tegenstander voor het complete deelnemersveld.

Go Ahead Eagles uit Deventer is op voorhand een van de kanshebbers. Het team dat uitkomt in de 2e divisie is een opleidingselftal waarvan de hoop is dat er een aantal spelers doorstromen naar het eerste elftal. Het prachtige shirt en de traditionele aard van de club maakt dat wij zeer blij zijn met de deelname van de ploeg uit Deventer.

Fc Dordrecht is een bekende. De club uit Dordrecht had jarenlang een samenwerkingsverband met ADO en spelers als Tommy Beugelsdijk hebben een aantal jaar bij Fc Dordrecht gespeeld om te rijpen. Het )15 team van Dordrecht komt uit in de 1e divisie en is daarmee op voorhand al een kanshebber bij de Aad Mansveld cup.

De Graafschap neemt met het O15 team deel aan de Aad Mansveld cup. De ploeg uit Doetinchem strijdt in de 1e divisie om de titel en is dus een team om rekening mee te houden. Het mooie shirt en de uitstraling van de club maakt ons trots dat de Graafschap er op 25 augustus bij is bij Die Haghe.

 

 

Voor informatie over de Aad Mansveld cup kunt u terecht via de mail aadmansveldcup@gmail,com

 

Nieuwsoverzicht